Tarihi Yazanlar Unutulmaz !

20.1.12

Yenilmez Armada

     Çok değil 2 sezon önce küme düşüyordu takımımız ama mükemmel bir performans göstererek playoff zorlayacak duruma geldiler.
     Geçen sezon Mahmuti yönetiminde yapılanmaya başladık hedefimiz 3 sene içerisinde EuroLeague organizasyonu içerisinde yer almaktı.O dönem bunları duyan hiç kimse eleştirmiyordu bu ekibi;
"Böyle saçmalık mı olur? Galatasaray büyük bir kulüp amacımız seneye EuroLeague'e katılmak ve FinalEight oynamak olmalı." diyen bir kişi bulamazdınız.Hepimiz eyvallah dedik.
     Kulüpte başı çeken dal olan futbol çok kötü gidiyordu hemde Ali Sami Yen'e veda edeceğimiz sene! Sarılacak, dayanacak bir dal arıyordu bu taraftar.Yenilmez Armada öyle mücadele ediyordu ki -kısıtlı yeteneğine rağmen- gururlandırmıştı hepimizi, Yaralarımızı sarıyordu adeta.Mübalağa yapmak gibi olmasın ama bu adamlar Arkasspor'un voleybolcularından daha çok yere yatıyordu top alabilmek için.
     Belli bir sisteme sahibiz ve bunu yıkmak istemiyoruz.Kadroyu tümden değiştirmek münkün değil.Sistemde devamlılığı sağlamak için kademeli olarak güçlendiriyoruz kadroyu.Geçen sezonun üzerine Lakovic gibi Songalia gibi Jamon gibi iyi yabancılar ekledik.Furkan gibi Göksenin gibi potansiyele sahip oyuncularımız rotasyon içerisinde çokça şans buluyor.İlkan Tofaş'ta mükemmel bir performans ortaya koyuyor.Sertaç sakatlanmasa o da şans bulacaktı rotasyonda.Ve tüm bunları yaparken takım Euroleague'de top16 oynuyor.(Futbol takımının şampiyonlar liginde 2. tura çıkması gibi)
     Bir de sizin istediğiniz gibi düşünelim; F4 için oynayan bir takım, pahalı,gösterişli transferler.Bugünün CSKA Moskova'sı olabilirdik.Ama bir gün Teodosic,Kirilenko,Krstic bu takımdan gidecekti.
     Şu an ekol yaratmak için uğraşan bir teknik ekibimiz var.Sistem takımı olma yolunda hızla ilerliyoruz.Genç potansiyelimizin yanında galip gelemese bile mücadelesiyle bizleri bağlayan bir takımımız var.Galip gelemese bile koyduğu hedefleri her sene aşan bir teknik kadromuz var.
     Bunların hiçbirisi olmasa bile bu çocuklara, bu aslanlara on yıllar boyunca teşekkür borcumuz var.Bu çocuklara laf söylerken -normalde 1düşünüyorsak 10 kere düşünme- zorunluluğumuz var.
     Eleştiri güzel şeydir ama yapıcı olursa, doğru bir eleştiri olursa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder